8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

(2023) Reuzendoder Van Rijthoven keert terug

02/02/23, 09:59

Wie anders dan Tim van Rijthoven verdient het om als eerste speler bekend te worden gemaakt voor Libéma Open 2023? De verrassende titelhouder komt van 10-18 juni terug naar Autotron ’s-Hertogenbosch. ‘Hier is mijn leven veranderd.’

De 25-jarige Van Rijthoven schreef vorig jaar geschiedenis door zonder ervaring op het hoogste niveau Libéma Open op zijn naam te schrijven. Vanaf de halve finale versloeg hij achtereenvolgens wereldtoppers Felix Auger-Aliassime en Daniil Medvedev, nadat hij ook al wist af te rekenen met Taylor Fritz.

Vervolgens werd hij pas in de vierde ronde op Wimbledon door Novak Djokovic gestuit. ‘Ik hou ervan op gras te tennissen en in Nederland te spelen’, aldus de titelverdediger.

Door zijn geweldige prestaties is Van Rijthoven opgeklommen naar plek 107 op de wereldranglijst. De top100 heeft de Roosendaler in het vizier. Dit seizoen bereikte hij de tweede ronde van het ATP-toernooi in Pune. Op de Australian Open moest hij vanwege een rugblessure zijn eerste partij staken.

Komend weekend neemt Van Rijthoven het samen met zijn ploeggenoten van het TeamNL Davis Cupteam op tegen Slowakije. Inzet is een plaats in de groepsfase van de Davis Cup Finals.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.libema-open.nl en www.eventim.nl, telefonisch via 0900 – 1353.