04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Van de Zandschulp staat voor debuut

04 May, 12:01

Botic van de Zandschulp gaat dit jaar zijn debuut maken in het hoofdtoernooi van Libéma Open. De Nederlandse nummer één zal van 4-12 juni te bewonderen zijn op de grasbanen van Autotron ’s-Hertogenbosch.

De 26-jarige Van de Zandschulp maakt een stormachtige ontwikkeling door. Na zijn kwartfinaleplaats op de US Open dook hij de top100 in. Sindsdien is zijn ranking verder gestegen en bezet hij, mede door zijn eerste finaleplaats bij het ATP-toernooi in München, momenteel de 31ste positie van de wereldranglijst.

‘Als proftennissers verblijven we veel in het buitenland. Ik kijk er daarom naar uit om in Nederland voor eigen publiek te mogen spelen. Libéma Open heeft me altijd enorm aangesproken’, aldus Van de Zandschulp.

In 2018 speelde Van de Zandschulp één kwalificatiewedstrijd op de Brabantse grasbanen. Toch heeft de Veenendaler bewezen uit de voeten te kunnen op deze ondergrond. Vorig jaar wist hij zich door het kwalificatietoernooi van Wimbledon te slaan en in de tweede ronde van het hoofdtoernooi latere finalist Matteo Berrettini goed partij te bieden.

Naast Van de Zandschulp zullen onder anderen ook Daniil Medvedev en David Goffin acte de présence geven.

Koop hier je ticket!