04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Belgisch toppers Goffin en Mertens in actie op Libéma Open

25 April, 14:52

In navolging van Daniil Medvedev hebben ook David Goffin en Elise Mertens hun komst naar Libéma Open toegezegd. De Belgische toppers komen van 4-12 juni naar het gecombineerde ATP/WTA-toernooi op de grasbanen van Autotron ’s-Hertogenbosch.

De 31-jarige Goffin komt voor de vijfde keer naar Brabant om zijn kunsten te vertonen. De stilist speelde in 2015 de finale tegen Nicolas Mahut. Bij de laatste editie van Libéma Open strandde hij in de kwartfinale.

Dit jaar won Goffin het ATP-toernooi van Marrakech. In totaal heeft hij zes ATP-titels op zijn naam geschreven. In 2017 piekte hij met een zevende plaats op de wereldranglijst.

‘Autotron ‘s-Hertogenbosch is altijd een mooie plek om het grasseizoen te beginnen. En omdat het zo dichtbij België is, voelt het altijd een beetje als thuis. Ik kijk er in ieder geval naar uit om voor deze geweldige toeschouwers te mogen spelen’, aldus Goffin.

Elise Mertens
De Belgische nummer één bij de vrouwen heeft ook haar deelname aan Libéma Open bevestigd. De huidige nummer 23 op de wereldranglijst won zes WTA-titels in haar loopbaan en bereikte bij de Australian Open al eens de halve finale.

Alleskunner Mertens won samen met Demi Schuurs in 2018 de dubbelspeltitel van Libéma Open. Daarnaast heeft ze nog 14 dubbeltoernooien op haar naam staan. Vorig jaar voerde de 26-jarige Mertens de wereldranglijst in het dubbelspel aan.

Libéma Open is na een coronapauze van twee jaar terug. Adrian Mannarino en Alison Riske waren in 2019 de laatste winnaars van het internationale ATP/WTA-toernooi.

De bekendmaking van meer spelers en speelsters volgt in een later stadium.

Koop hier je ticket!