8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: Wereldtopper Medvedev naar Libéma Open

20/04/22, 12:00

Het Nederlandse tennispubliek mag zich verheugen op de komst van Daniil Medvedev naar Libéma Open. Het internationale grastoernooi op de banen van Autotron ’s-Hertogenbosch vindt plaats van 4 tot en met 12 juni.

Medvedev heeft zich de laatste jaren ontpopt tot de leider van de nieuwe generatie. In februari bezette hij kortstondig de eerste plaats op de wereldranglijst. De huidige nummer twee zit Novak Djokovic op de hielen en zou de Serviër nog voor Libéma Open in kunnen halen, waardoor hij als ’s wereld beste afreist naar Brabant.

Eén Grand Slamtitel wist de 26-jarige Medvedev tot nu toe te winnen. Dat deed hij vorig jaar in New York door Djokovic in de eindstrijd van de US Open te verslaan. Dit jaar was hij dichtbij de eindzege op de Australian Open. In Melbourne leidde hij met 2-0 in sets in de finale tegen Rafael Nadal.

In totaal won Medvedev, die van snelle banen houdt, 13 titels in zijn loopbaan. Daarvan boekte hij 12 toernooizeges op hardcourt en één op gras. Dat was vorig jaar bij het toernooi op Mallorca.

‘Ik kijk er naar uit om weer naar Nederland te komen en te spelen in ‘s-Hertogenbosch. Ik hou van het spelen op gras en de ontspannen sfeer waar Libéma Open om bekend staat’, aldus Medvedev.

De wereldkampioen van 2020 komt voor de vierde keer naar Libéma Open. Zijn beste resultaat bij ATP 250-toernooi is een kwartfinale in 2017.

Het internationale ATP/WTA-toernooi is na een coronapauze van twee jaar terug. Adrian Mannarino en Alison Riske waren in 2019 de laatste winnaars.

De bekendmaking van meer spelers en speelsters volgt in een later stadium.

Koop hier je ticket!