10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Libéma Open is terug!

23 March, 21:08

Libéma Open is na twee jaar afwezigheid terug. Het internationale ATP/WTA-toernooi op de grasbanen van Autotron ’s-Hertogenbosch wordt dit jaar van 4 t/m 12 juni gehouden.

Corona gooide zowel in 2020 als 2021 roet in het eten, maar het internationale toptoernooi dat bekend staat om zijn combinatie van Brabantse gezelligheid, gastronomie en toptennis staat dit jaar weer op het menu. Na de hectiek van Roland Garros en Parijs strijken de spelers en speelsters altijd met veel genoegen neer in het groene Rosmalen.

De eerste namen worden in een later stadium aangekondigd, maar zoals sinds de start in 1990 van het mannentoernooi en zes jaar later de toevoeging van het vrouwentoernooi zal het publiek ook dit jaar weer volop kunnen genieten van grastennis op hoog niveau.

Het ATP-toernooi maakt zich op voor de 31ste editie. Het WTA-toernooi viert dit jaar een 25-jarig jubileum.

Amos Mansdorf was in 1990 de eerste winnaar van het officiële mannentoernooi op het Autotron ’s-Hertogenbosch. Libéma Open werd vier keer door een Nederlander gewonnen. Richard Krajicek was in 1994 en 1997 de beste. Sjeng Schalken liftte de trofee in 2002 en 2003. Adrian Mannarino was de laatste winnaar. De Fransman pakte in 2019 de titel in het mannenenkelspel.

Het eerste vrouwentoernooi in 1996 werd gewonnen door Anke Huber. Michaëlla Krajicek is de enige speelster van eigen bodem die het vrouwenenkelspel op haar naam wist te schrijven. Zij won de titel in 2006. De laatste editie in 2019 werd een prooi voor Alison Riske. De Amerikaanse grasspecialiste versloeg in een epische eindstrijd Kiki Bertens.

Libéma Open is een publieksevenement en zal dit jaar met een 100% capaciteit voor toeschouwers en fans plaatsvinden.

Een bezoek aan het internationale tennistoernooi betekent een dagje uit voor de hele familie, zakenrelaties en vriendengroepen.

Bestel hier je toegangskaarten.

Klik hier voor meer informatie over zakelijke – en VIP arrangementen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van Libéma Open? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.