04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Mannarino en Thompson strijden om de titel

16/06/19, 11:31 | Meer van: ,

De finalisten in het herenenkel zijn bekend. Adrian Mannarino en Jordan Thompson strijden vanmiddag om 14.30 uur om de titel.

Beide halve finaleduels werden zaterdagavond afgebroken door de regen. Mannarino stond op het centre court tegen Borna Coric een minibreak voor in de tiebreak van de derde set. Nadat Coric de eerste set met 6-4 naar zich toe had getrokken was het tweede bedrijf voor de linkshandige Fransman: 6-3.

In de beslissende set mocht Mannarino serveren voor de wedstrijd maar slaagde, ondanks enkele wedstrijdpunten, niet. Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen. Op 3-2 in het voordeel van Mannarino gooide regen roet in het eten, waardoor de partij op zondagochtend werd hervat. Mannarino was uiteindelijk het koelbloedigst en trok de tiebreak met 7-4 naar zich toe.

In de eindstrijd is Jordan Thompson de tegenstander van Mannarino. De Australiër kon zijn halve finale tegen Richard Gasquet ook niet afmaken op zaterdag. Thompson serveerde bij 7-5 5-3 voor de zege toen ook dit duel op Baan 1 moest worden gestaakt door de regenval. Hij klaarde de klus zondagochtend snel en bereikte binnen een paar minuten zijn eerste eindstrijd in Rosmalen.