8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Flipkens opnieuw te sterk voor Bertens

15/06/18, 13:39 | Meer van:

Kiki Bertens heeft voor de tweede keer in een maand tijd aan het kortste eind getrokken in een duel met Kirsten Flipkens. De Belgische won in de tweede ronde van het Libéma Open met 6-4 6-7(6) 6-1.

Flipkens, die vorige maand op gravel in Nürnberg ook in drie sets van Bertens won, is nog niet uitgespeeld op deze voor haar volgepakte vrijdag. De Vlaamse versloeg twee uur later in de kwartfinale de als achtste geplaatste Aryna Sabalenka met 6-4 6-4 en treedt opvallend genoeg ook op vrijdag nog aan de zijde van Bertens aan in het dubbelspel.

De ongeplaatste Flipkens imponeert dit jaar niet voor het eerst in Rosmalen. In 2013 speelde ze de finale op het Autotron en datzelfde jaar stond ze in de halve eindstrijd op Wimbledon. Om opnieuw de finale te halen moet ze zien af te rekenen met Viktoria Kuzmova. De Slowaakse was met 6-3 6-2 te sterk voor Antonia Lottner uit Duitsland.

Bertens heeft het met haar tweede ronde beter gedaan dan vorig jaar op het Brabantse gras, toen ze in de openingsronde direct strandde.