8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Volgepakt programma op vrijdag

14/06/18, 21:26

Door de regen op donderdagavond zijn er diverse wedstrijden doorgeschoven naar wat traditioneel de kwartfinaledag is bij het Libéma Open. Het wordt dus een volle tennisdag in Rosmalen.

Het uit zijn voegen barstende wedstrijdprogramma brengt in de ochtend de ontknoping van de duels uit de tweede ronde. Dit is inclusief de Nederlands-Belgische confrontatie tussen Kiki Bertens en Kirsten Flipkens, waarmee de dag op het centre court begint. Vorige maand in Nürnberg troffen zij elkaar ook al en haalde Flipkens de overwinning binnen op gravel. De winnares speelt later op baan 1 in de kwartfinale. Grappig is dat aan het eind van de dag Bertens en Flipkens ook nog samen actief zijn in het dubbelspel.

Bij bestudering van het volledige programma stuit u op diverse spelers en speelsters die voor tenminste een dubbele opgave staan ingeroosterd. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de Belgische titelkandidate Elise Mertens, die potentieel twee enkelspelduels én een dubbelpartij (met de Limburgse Demi Schuurs) dient af te werken. Om te beginnen moet Mertens haar op 2-2 afgebroken wedstrijd tegen de Duitse qualifier Antonia Lottner uitspelen.

Het dagschema is zo volgepakt dat de partij van tweevoudig toernooiwinnares CoCo Vandeweghe zomaar over het hoofd kan worden gezien. De Amerikaanse is als eerste geplaatst deze jaargang en speelt rond lunchtijd op baan 3 tegen haar landgenote Alison Riske.

Bij de mannen komen gevestigde namen Fernando Verdasco en Richard Gasquet later op de dag achter elkaar aan bod. Verdasco treft de begaafde grasliefhebber Bernard Tomic en Gasquet, die kan pronken met twee halve finales op Wimbledon, gaat de strijd aan met de aanstormende Griek Stefanos Tsitsipas.