8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Tsitsipas overleeft matchpoint op weg naar kwartfinale/Exit Mannarino

14/06/18, 17:53 | Meer van:

Stefanos Tsitsipas is met de schrik vrijgekomen in zijn tweede rondepartij op het Libéma Open. Tegenstander Malek Jaziri kreeg een matchpoint in de tiebreak van de tweede set, maar zag de 19-jarige Griek langszij komen: 4-6 7-6(6) 6-2.

In een door regen onderbroken wedstrijd op het centre court worstelde de als vijfde geplaatste Tsitsipas met een blessure, maar de tiener richtte zich op om de 34-jarige Tunesiër na meer dan twee uur tennis te verschalken.

Bij de laatste acht krijgt Tsitsipas een ijzersterke opponent tegenover zich met tweede reekshoofd Richard Gasquet. De Fransman, eveneens in het bezit van een prachtige enkelhandige backhand, rekende eerder op donderdag af met de Rus Evgeny Donskoy.

Adrian Mannarino heeft ondertussen niet lang kunnen genieten van zijn status als eerste reekshoofd. In zijn eerste partij op het Brabantste gras ging de Fransman ten onder tegen landgenoot Jeremy Chardy: 6-4 6-4.

Laatstgenoemde speelt in de kwartfinale tegen wildcardspeler Mackenzie McDonald. De 23-jarige Amerikaan was met 6-4 7-5 te sterk voor de Australische qualifier Alex Bolt.