8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: De Jong en Van Rijthoven ontvangen wildcard; Brouwer in kwalificaties

18/05/22, 12:00

Het deelnemersveld bij de mannen wordt aangevuld met Jesper de Jong en Tim van Rijthoven. De nummer drie en vier van Nederland hebben een wildcard gekregen.

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor waren direct toegelaten tot het hoofdtoernooi, waardoor met de komst van De Jong en Van Rijthoven de complete top4 van Nederland present is.

De 21-jarige De Jong (ATP-172) en de 25-jarige Van Rijthoven (ATP-202) zijn deze week actief in het kwalificatietoernooi voor Roland Garros. Beide spelers zullen hun debuut maken op het Brabantse gras.

Een wildcard voor de kwalificaties van Libéma Open was er voor Alec Deckers. De 22-jarige zoon van tweevoudig winnaar Richard Krajicek en Daphne Deckers moet zich echter geblesseerd terugtrekken. Gijs Brouwer, die dit jaar zijn debuut op de ATP Tour maakte, neemt zijn wildcard over.

Het ATP-toernooi kent een sterk deelnemersveld met top10-spelers Daniil Medvedev en Felix Auger-Aliassime. Andere grote namen zijn onder anderen Marin Cilic, David Goffin, Alex de Minaur en Taylor Fritz.

Het complete deelnemersveld is hier te zien.