7 - 15 juni 2025
Autotron 's-Hertogenbosch

7 - 15 juni 2025 | Autotron 's-Hertogenbosch

Griekspoor treft Korda zaterdag om 11.00 uur in kraker

14 June, 14:57

Het was een zware bevalling, maar Tallon Griekspoor is door naar de halve finale op Libéma Open (zaterdag 11.00 uur). De winnaar van vorig jaar knokte zich bij de laatste acht voorbij de sterk spelende Aleksandar Vukic: 4-6 6-3 7-6(4).

De Australiër versloeg de als vierde geplaatste Karen Khachanov in de vorige ronde, dus de nummer één van Nederland was een gewaarschuwd mens. Aangemoedigd door het thuispubliek kwam Griekspoor terug van een set achterstand om voor het tweede jaar op rij door te dringen tot de laatste vier.

Daar kan hij zijn borst natmaken, aangezien Griekspoor in de persoon van Sebastian Korda een groot talent treft. De als zevende geplaatste Amerikaan maakte korte metten met zijn landgenoot Tommy Paul, die zelfs als tweede was gerangschikt: 6-4 6-2.

‘We hebben hier toevalligerwijs al regelmatig getraind. Hij kan goed uit de voeten op gras, geholpen door een machtige service en zowel een stevige forehand als backhand. Bovendien komt hij graag aan het net’, aldus Korda over het treffen met Griekspoor. De 23-jarige speler is dus op de hoogte van het gevaar van de titelverdediger.

‘Het zal voor mij een behoorlijke uitdaging worden, maar wel één waar ik naar uitkijk, want spelen tegen zo’n tegenstander helpt mij ook beter te worden op gras namelijk.’