7 - 15 juni 2025
Autotron 's-Hertogenbosch

7 - 15 juni 2025 | Autotron 's-Hertogenbosch

Sterke start voor topseed Pegula

11 June, 13:16

Nummer één van de plaatsingslijst Jessica Pegula is goed van start gegaan op Libéma Open. De Amerikaanse opende op dinsdag het centre court programma met een 6-2 6-2 overwinning op Aliaksandra Sasnovich.

Pegula, nummer vijf van de wereld, speelde in 2015 voor het eerst op het Brabantse gras. Het markeerde nota bene haar eerste optreden ooit op een grastoernooi op WTA-niveau. Tien jaar later heeft ze een winnende rentree gemaakt en mag ze het in de tweede ronde gaan opnemen tegen niemand minder dan Aleksandra Krunic, die drie sets nodig had tegen qualifier Jessika Ponchet: 4-6 6-2 6-1.

De Servische won in 2018 de titel en is kind aan huis op het Autotron ’s-Hertogenbosch.

De als zesde gerangschikte Yue Yuan speelde eveneens een driesetter. De Chinese maakte een comeback tegen Diana Shnaider: 1-6 6-4 6-3.