7 - 15 juni 2025
Autotron 's-Hertogenbosch

7 - 15 juni 2025 | Autotron 's-Hertogenbosch

Osaka imponeert bij debuut

11 June, 14:04

Naomi Osaka heeft in haar allereerste wedstrijd op Nederlandse bodem meteen laten zien waarom zij een viervoudig Grand Slamwinnares is. De Japanse wereldster rekende overtuigend af met de als vierde geplaatste Elise Mertens: 6-2 6-4.

Osaka was met name indrukwekkend op eigen service. De voormalig nummer één van de wereld verloor maar drie punten op haar eerste opslag in het hele duel. De speelster die tegen Iga Swiatek nog op matchpoint stond op Roland Garros, verzilverde alle drie de breakkansen die ze kreeg.

In de tweede ronde stuit Osaka op Suzan Lamens, de Nederlandse won verspreid over twee dagen van Bernarda Pera uit de Verenigde Staten met 4-6 6-2 6-4.