7 - 15 juni 2025
Autotron 's-Hertogenbosch

7 - 15 juni 2025 | Autotron 's-Hertogenbosch

Ingespeelde Brouwer bereikt tweede ronde

11 June, 14:44

Gijs Brouwer had al twee driesetters gewonnen in zijn kwalificatie voor Libéma Open en die extra uren op het gras hebben hem geen windeieren gelegd. In de eerste ronde won Brouwer op dinsdag van nummer 79 van de wereld Jakub Mensik: 6-1 3-6 6-3.

Na een flitsend begin van de wedstrijd tegen het 18-jarige Tsjechische talent leek het duel de verkeerde kant op te kantelen voor Brouwer. Hij verloor de tweede set en kwam direct een break achter in de derde. Maar de Noord-Hollander maakte meteen een rebreak en trok toen dat momentum door naar de overwinning.

Brouwer heeft hiermee zijn eerste overwinning in het hoofdtoernooi van Libéma Open te pakken, na vorig jaar zijn toernooidebuut gemaakt te hebben. In de tweede ronde wacht met Adrian Mannarino de toernooiwinnaar van 2019 als tegenstander.

Botic van de Zandschulp kon zich niet naar de tweede ronde slaan. De Nederlandse nummer twee legde het af tegen Mackenzie McDonald in drie sets: 6-4 4-6 6-2.