7 - 15 juni 2025
Autotron 's-Hertogenbosch

7 - 15 juni 2025 | Autotron 's-Hertogenbosch

Interview Goffin: ‘Kijk ernaar uit ons eerste kindje te verwelkomen’

10 June, 10:00

Bijna tien jaar na zijn finaleplaats is David Goffin ook deze editie als vanouds te bewonderen op Libéma Open. De bescheiden Belg vertelt over een bijzondere extra drijfveer dit jaar en blijkt een uitstekende party-planner te zijn.

We hebben je in verschillende hoedanigheden zien schitteren op Libéma Open. Als hooggeplaatste speler, als qualifier en dit jaar met een wildcard. Welkom terug!
‘Ik ben ontzettend blij met de wildcard. Na wat blessures en ziekte sta ik steeds beter te spelen en voel ik me fysiek helemaal in orde. Ik hou van gras en ben dankbaar voor de
mogelijkheid om hier in ‘s-Hertogenbosch het grasseizoen te starten. Ik zal het gebruiken als een boost om de opwaartse lijn naar mijn topniveau voort te zetten.’

Wat voel je elk jaar wanneer je je eerste stappen zet op het gras?
‘Vreugde, ontspanning en dat de zomer eraan komt. Alsof je in je tuin staat te spelen. Het oog wil ook wat en dat zit wel goed op Libéma Open. Het is prachtig groen en je ziet
de bal helder. Om over het spel nog maar te zwijgen. Alles is en blijft clean. Zelfs je schoenen en sokken, haha.’

Waar moet je vooral op letten met Luca Nardi als tegenstander?
‘Hij is nog heel jong, zeer getalenteerd en wordt alsmaar beter. Zijn slagen zijn buitengewoon relaxed en de bal komt snel van zijn racket. Ik klopte hem dit jaar in de kwalificaties in Indian Wells, waarna hij als lucky loser toch het hoofdschema haalde en nota bene Novak Djokovic versloeg. Ik heb al op gravel en hardcourt tegen hem gespeeld — steeds een driesetter — en nu voor het eerst op gras.’

Wat is het leukste dat je is overkomen buiten de tennisbaan dit jaar?
‘Ik word over een paar maanden vader. Mijn vrouw en ik zijn dolgelukkig. Ik kijk ernaar uit ons eerste kindje te verwelkomen en vermoed dat het een ongelooflijk gevoel zal geven.’

Veel tennissers geven aan dat ze graag voor de ogen van hun kinderen nog spelen op het hoogste niveau. Denk jij er ook zo over?
‘Ja, want het is niet hetzelfde om het haar later te vertellen. Die intensiteit is nadien niet meer over te brengen. Dus ik laat het liever gewoon zien, zodat ze zelf een gevoel krijgt van hoe tennis en het tourleven is met alle druk, spanning en aanmoediging die erbij komt kijken. Ik hoop dat ze het gewoon zelf kan meemaken wanneer ze wat ouder is.’

Als je zelf had mogen kiezen, in welk tijdperk had je dan geboren willen worden?
‘Tien jaar vóór mijn eigenlijke geboorte in 1990. Vlak voor de periode dat mobiele telefoons en sociale media een grote rol begonnen te spelen. De jaren tachtig waren bovendien heel gaaf en klonken qua muziek te gek van wat ik heb gezien en gehoord.’

Als je een barbecue zou organiseren op het Brabantse gras, welke drie personen uit het heden of verleden zou je dan uitnodigen?
‘Ik ben groot fan van golf, dus ik zou een legende uit die sport uitnodigen om er meer over te weten te komen. Tiger Woods en Rory McIlroy lijken me uitstekende kandidaten. Verder ben ik wel benieuwd naar hoe het er in de Amerikaanse politiek aan toe gaat achter de schermen, dus Barack Obama is ook uitgenodigd, haha. Voor de goede sfeer zou ik Coldplay als band op een klein podium hebben staan, met gitaren en al!’