8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Tommy Paul volgende top20-speler die grasseizoen start op Libéma Open

07 May, 10:00

Nummer 16 van de wereld Tommy Paul voegt zich bij Daniil Medvedev (ATP-4) en Alex de Minaur (ATP-11), die net als titelhouder Tallon Griekspoor hun grasseizoen starten op het Autotron ’s-Hertogenbosch.

De 26-jarige Paul beschikt over een flink portie talent. De Amerikaan was bij de junioren de grootste belofte van zijn lichting. Zoals ook in aflevering drie van het tweede seizoen van de populaire Netflix-serie Breakpoint is te zien.

In 2023 bereikte Paul de laatste vier op de Australian Open. Het was voor hem de bevestiging dat hard werken wordt beloond. De jacht op de Amerikaanse nummer één positie was geopend. Op dit moment zit hij zijn landgenoten Taylor Fritz en Ben Shelton op de hielen.
Paul bereikte vorig jaar zijn hoogste ranking met een 12de positie. De tweevoudig toernooiwinnaar op de ATP Tour (Stockholm 2021 en Dallas 2024) staat in juni voor zijn derde optreden in Brabant. Eerder was hij in 2019 en 2022 present bij het Nederlandse ATP 250-toernooi.

Libéma Open is een gecombineerd ATP/WTA-evenement. Het vrouwentoernooi verwelkomt in ieder geval Pauls landgenoot Jessica Pegula (WTA-5) en de Belgische publieksfavoriet en mondiale nummer twee in het dubbelspel Elise Mertens.

De komende periode zullen meer spelers en speelsters worden aangekondigd.

De volgorde van de finales op zondag 16 juni is dit jaar omgedraaid. De titelstrijd in het enkelspel van het mannentoernooi begint om 12.00 uur. De enkelspelfinale van het WTA-toernooi staat om 14.30 uur gepland.

Kaarten zijn hier verkrijgbaar of telefonisch via 0900 – 1353.