8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Mertens speelt Libéma Open; ‘Hopelijk zie ik veel bekende gezichten’

12 March, 11:00

Elise Mertens maakt direct na Roland Garros haar opwachting bij Libéma Open. De Belgische topspeelster in zowel enkel- als dubbelspel heeft haar komst bevestigd.
‘Ik ben heel blij dat ik weer ga deelnemen aan Libéma Open. Elk jaar kijk ik uit naar het eerste grastoernooi van het jaar. Het toernooi is dichtbij huis en er komen altijd veel Belgische toeschouwers. Hopelijk zie ik veel bekende gezichten en fans weer elke dag verschijnen.’

De 28-jarige Mertens kwam al vijf keer eerder op het enige WTA-toernooi in Nederland in actie. De kwartfinale in 2016 was het beste resultaat in het enkelspel voor de in Leuven geboren speelster. In het dubbelspel greep Mertens samen met Demi Schuurs in 2018 de titel.
Mertens behoort in het enkelspel al jaren tot de top30 van de wereld en stond met plaats 12 al eens op de rand van de top10. In het dubbelspel is ze momenteel de mondiale nummer één.

Het mannentoernooi verwelkomt in ieder geval titelhouder Tallon Griekspoor en Grand Slamkampioen en voormalige nummer één van de wereld Daniil Medvedev.
De komende periode zullen meer spelers en speelsters worden aangekondigd.

Klik hier om kaarten te bestellen.