8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

(2023) Kampioen Griekspoor: ‘Deze overwinning zal me voor altijd bijblijven’

18/06/23, 22:19

Vanaf de eerste dag sprak Tallon Griekspoor het uit. Libéma Open winnen was een droom waar hij op joeg. ‘Alles voor de schaal’, kopte het Daily Journal van het toernooi. Er bleek geen woord aan gelogen. Op een door regen geteisterde finaledag lukte het om te winnen van Jordan Thompson. Een set achterstand werd omgebogen en na een spannende strijd viel de nieuwe nummer één van Nederland voorover op het Brabantse gras.

‘In dat moment ben je trots op jezelf en ongelooflijk blij. Ik kan overal een ATP-titel winnen, maar een ATP-titel winnen in eigen land is heel bijzonder’, zo vertelde de kersverse kampioen in de persconferentie na afloop. De gekoesterde droom werd werkelijkheid. Is die werkelijkheid mooier dan de droom?

‘Ik reis naar toernooien om finales te spelen. Ik reis niet meer af om hier en daar een rondje te winnen. Je hebt grotere doelen. Ik denk dat de werkelijkheid nog wel een stukje mooier is dan de droom. Deze overwinning zal me voor altijd bijblijven.’

De implicaties van de titel zijn aanzienlijk. De zege markeert de tweede toernooiwinst van het jaar en voor het eerst zal Griekspoor terug te vinden zijn in de mondiale top30. Bovendien maakte belofte schuld. Aan het begin van het toernooi gaf hij aan dat bij een eindoverwinning een duik in het naastgelegen meertje zou volgen. Ook op dat vlak stelde de beste speler van de week niet teleur.