7 - 15 juni 2025
Autotron 's-Hertogenbosch

7 - 15 juni 2025 | Autotron 's-Hertogenbosch

(2023) Alexandrova: ‘Twee jaar op rij winnen is heel bijzonder’

18/06/23, 18:32

Na een fantastische finale van 2 uur en 52 minuten tegen eerste reekshoofd Veronika Kudermetova was het Ekaterina Alexandrova die Libéma Open 2023 op haar naam wist te schrijven. Zodoende verdedigde het vierde reekshoofd met succes haar titel.

‘Ik ben zó opgelucht dat het voorbij is. Het was zo’n lange partij en onvoorspelbare dag’, liet de verheugde tweevoudig kampioene na afloop van de door regen geteisterde eindstrijd weten.

De 28-jarige Alexandrova werd lange tijd hevig onder druk gezet door haar tegenstandster. ‘Veronika speelde waanzinnig en aan het begin simpelweg te goed. De eerste set had ik geen schijn van kans en ook in de tweede set was ze ijzersterk. De derde set was zó close, dat de uitslag werd bepaald door een paar punten hier en daar.’

Een tiebreak moest beslissing brengen, aangezien Alexandrova drie matchpoints onbenut liet. ‘Toen de matchpoints kwamen en gingen dacht ik even dat ik mijn kans om te winnen heb gemist en ik de partij uit handen heb gegeven. Er gingen zo veel gedachten door mijn hoofd. Ik heb geprobeerd er niet naar te luisteren en kalm te blijven’, legde de nummer 26 van de wereld uit.

‘Twee jaar op rij winnen is heel bijzonder. Toen ik hier aankwam vorige week was ik niet in mijn beste vorm en bezorgd dat ik niet mijn niveau van vorig jaar zou kunnen laten zien. Eén ding is zeker: volgend jaar ben ik er weer bij!’