8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

(2023) Japanse duo wint vrouwendubbelspel

17/06/23, 18:35

Shuko Aoyama en Ena Shibahara hebben de titel gepakt in het vrouwendubbelspel op Libéma Open 2023. Het Japanse koppel was in de eindstrijd met 6-3 6-3 duidelijk een maatje te groot voor het Slowaakse duo Viktoria Hruncakova en Tereza Mihalikova.

Het kampioensteam was als derde geplaatst en het hele toernooi al op dreef. Alleen in de kwartfinale werden Shibahara en Aoyaoma gedwongen tot het spelen van een matchtiebreak. Aoyama mag zich overigens tweevoudig winnares noemen op het Brabantse gras, aangezien de 35-jarige speelster in 2019 al eens de titel won aan de zijde van Aleksandra Krunic.

Shibahara heeft op haar beurt een bestaande link met Nederland. Zij won in 2022 aan de zijde van Wesley Koolhof het mixdubbel op Roland Garros vorig jaar. Koolhof verdedigde met succes zijn titel in ’s-Hertogenbosch met partner Neal Skupksi.