8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Griekspoor houdt oranjekoorts levend

17/06/23, 18:33

Voor het tweede jaar op rij heeft Libéma Open een Nederlandse finalist in het mannenenkelspel. Tallon Griekspoor gaat zondag proberen Tim van Rijthoven op te volgen als kampioen. Met een 6-4 7-5 zege op Emil Ruusuvuori bereikte Griekspoor het titelduel.

Griekspoor maakt de hele week al indruk op het Brabantse gras en schoot tegen de 24-jarige Ruusuvuori uit de startblokken met een break in de openingsgame. De overige drie breakpoints in de set waren voor de Fin, maar deze werden telkens weggewerkt door de publieksfavoriet.

In de eindfase van de tweede set waren de belangrijke punten voor Griekspoor. Hij overleefde een setpoint in zijn eigen servicegame op 4-5 met een schitterende backhandvolley. Een game later kwam Ruusuvuori op 30-15, maar slipten er vervolgens drie punten door zijn vingers met eigen fouten. Dit leverde de enige break van de tweede set op.

Griekspoor keek niet meer achterom en met een serie sterke services, waaronder een ace op zijn eerste matchpoint, maakte hij overtuigend een einde aan de partij.

In de strijd om de winnaarsschaal wacht zondag Jordan Thompson als tegenstander. De Australiër stond in 2019 al in de finale in ’s-Hertogenbosch en bereikte opnieuw de eindstrijd door zijn jonge landgenoot Rinky Hijikata te verslaan: 7-6(5) 6-3.