8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

(2023) Williams verliest bij gedenkwaardig debuut

13/06/23, 17:44

Venus Williams heeft op een volgepakt centre court haar eerste wedstrijd op Nederlandse bodem niet kunnen winnen. Na een voortvarend begin, onder toeziend oog van zus Serena op de tribune, moest Williams de felicitaties overbrengen aan wildcardspeelster Celine Naef: 3-6 7-6(3) 6-2.

Voor de 17-jarige Zwitserse was de overwinning onvergetelijk. Nooit eerder had Naef immers een wedstrijd op WTA-niveau gespeeld.

Williams kwam goed uit de startblokken op haar beste ondergrond. De vijfvoudig Wimbledonkampioene brak één keer om de eerste set te winnen. De laatste twaalf punten haalde ze binnen om van 4-3 naar 6-3 te gaan.

Williams kreeg de overwinning in zicht toen ze in de tweede set uitliep naar 4-2. Maar Naef vocht zich terug en ging met de tiebreak aan de haal, geholpen door enige onnodige fouten van de zevenvoudig Grand Slamkampioene.

De derde set zette Naef haar opmars door en noteerde ze een zege die ze waarschijnlijk nooit meer zal vergeten. Om haar week nog mooier te maken speelt Naef in de tweede ronde tegen Caty McNally. De nummer acht van de plaatsingslijst won van Katie Volynets in een Amerikaans onderonsje.