8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

(2023) Brouwer strijdend ten onder

12/06/23, 19:54

Het was een sterke start voor Gijs Brouwer, maar de Nederlandse troef kon zijn Libéma Opendebuut niet winnend afsluiten. Rinky Hijikata kwam terug van een set achterstand: 6-7(5) 6-3 6-2.

Na een nederlaag in de kwalificaties schoof de 22-jarige Australiër door naar het hoofdschema als lucky loser en heeft hij daar dankbaar gebruik gemaakt van zijn tweede leven op het Brabantse gras.

Het betrof de tweede onderlinge ontmoeting tussen Brouwer en Hijikata. Beide keren wist de regerend dubbelspelkampioen op de Australian Open te winnen. In de volgende ronde neemt hij het op tegen Marc-Andrea Huesler, die op zijn beurt achtste reekshoofd Maxime Cressy verschalkte met 6-2 7-6(2).

Matchpoint overleefd
In het dubbelspel was er wel Nederlands succes te vieren. Tallon Griekspoor en Robin Haase wonnen een bloedstollende partij, waarin ze een matchpoint overleefden tegen Alexander Bublik en Mackenzie McDonald: 6-7(5) 6-3 11-9.

De volgende tegenstanders zijn nog niet bekend, maar het kan een Nederlands onderonsje worden met Jean-Julien Rojer. De meervoudig Grand Slamkampioen is met partner Marcelo Arevalo als tweede geplaatst en gaat later in de week in actie komen.