8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

(2023) Kwalificatie voor Goffin en Franse tienertalenten

11/06/23, 19:11

Het hoofdtoernooi is op zondag verrijkt met ijzersterke qualifiers. Onder anderen Belgische held David Goffin en de pas 18-jarige Arthur Fils zijn sterk door de voorrondes gekomen.

Het is jammer dat er geen gelijke spelen bestaan in tennis. Het succes van Goffin, finalist in 2015, ging namelijk hand in hand met een zure nederlaag voor Jesper de Jong. De Nederlander kreeg een matchpoint in de tiebreak van de derde set, maar kon deze niet verzilveren: 2-6 6-2 7-6(6).

Goffin (32) was het tweede reekshoofd in de kwalificaties achter Arthur Fils. De jonge Fransman, die kortgeleden in Lyon zijn eerste ATP-titel in de wacht sleepte, rekende in de laatste voorronde af met landgenoot Pierre-Hugues Herbert: 6-3 6-3.

Fils is niet de enige Franse tiener die is doorgedrongen tot het hoofdschema. Zijn één jaar oudere collega Giovanni Mpetshi Perricard volgde het goede voorbeeld, won met 6-7(5) 6-4 6-4 van Edan Leshem en gaat zodoende zijn debuut maken op een ATP-toernooi.

De vierde en laatste qualifier luistert naar de naam Ricardas Berankis. De voormalig nummer 50 van de wereld was in straight sets te sterk voor de 22-jarige Australiër Rinky Hijikata: 6-4 6-4.

Bij de vrouwen is een internationaal zestal doorgeschoven naar de hoofdtabel. De Duitse Lena Papadakis, Turkse Zeynep Sonmez, Zwitserse Susan Bandecchi, Canadese Carol Zhao, Amerikaanse Emina Bektas en Servische Natalija Stevanovic zetten hun campagne voort.