7 - 15 juni 2025
Autotron 's-Hertogenbosch

7 - 15 juni 2025 | Autotron 's-Hertogenbosch

(2023) Top10-speler Sinner vervangt Van Rijthoven

05/06/23, 13:53

Tim van Rijthoven heeft zich afgemeld. De titelhouder is nog niet honderd procent hersteld van een elleboogblessure. De wildcard van Van Rijthoven wordt overgenomen door nummer negen van de wereld Jannik Sinner.

Van Rijthoven: ‘Met pijn in mijn hart heb ik mij moeten afmelden voor Libéma Open. Ik heb er alles aan gedaan om op tijd fit te zijn, wilde niets liever dan mijn titel verdedigen. Helaas heeft mijn elleboog meer tijd nodig om volledig te herstellen. Ik heb grote stappen gemaakt, maar kan op dit moment nog geen volledige wedstrijden spelen. Hopelijk ben ik snel weer terug op de tour en voor volgend jaar staat Libéma Open zeker weer in mijn schema.’

De 21-jarige Sinner kwam één keer eerder in actie op het Brabantse gras. In 2019 stond hij buiten de top200 toen hij zich wist te kwalificeren. Sindsdien is het hard gegaan met de talentvolle Italiaan. Aan het einde van dat jaar behoorde hij bij de beste honderd spelers. In 2021 bereikte hij voor het eerst de top10 van de wereldranglijst.

‘Libéma Open biedt mij een geweldige mogelijkheid om zo snel mogelijk op gras te kunnen spelen. Ik bedank de organisatie voor de wildcard. Ik kijk ernaar uit om na mijn debuut in 2019 weer in ‘s-Hertogenbosch in actie te komen’, aldus Sinner.

Sinner voegt zich in ‘s-Hertogenbosch bij top10-spelers Daniil Medvedev en Felix Auger-Aliassime, Grand Slamkampioen Marin Cilic, Borna Coric en de Nederlanders Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor.

Kaarten zijn hier verkrijgbaar of telefonisch via 0900 – 1353.