7 - 15 juni 2025
Autotron 's-Hertogenbosch

7 - 15 juni 2025 | Autotron 's-Hertogenbosch

(2023) Kwalificatietoernooi met onder anderen Goffin en Vandeweghe

25/05/23, 08:25

Spektakel gegarandeerd in het eerste weekend van Libéma Open. Het kwalificatieschema van zowel het WTA- als ATP-toernooi staat vol grote namen.

De Belgische favoriet David Goffin komt in het weekend van 10 en 11 juni in actie. De finalist van 2015 wordt in het kwalificatietoernooi omringd door maar liefst negen top100-spelers, waarbij Australië de boventoon voert. Max Purcell (ATP-67), Jason Kubler (ATP-68), Jordan Thompson (ATP-71) en Alexei Popyrin (ATP-82) weten heel goed wat het is om op gras te spelen.

Alec Deckers heeft van de organisatie een wildcard ontvangen en wordt daarmee de derde telg van de familie Krajicek die op het Brabantse gras in actie komt. Zijn vader Richard Krajicek won de titel in 1994 en 1997. Michaëlla Krajicek was in 2006 de beste.

Het kwalificatietoernooi van de vrouwen wordt opgefleurd door tweevoudig winnares Coco Vandeweghe. De 31-jarige Amerikaanse voormalig nummer negen van de wereld is door een blessure teruggevallen op de wereldranglijst. Dat geldt ook voor Ana Konjuh. De 25-jarige Kroatische stond al eens in de top20.

België wordt bij de vrouwen vertegenwoordigd door Greet Minnen en Yanina Wickmayer. Een wildcard is er voor Lesley Pattinama-Kerkhove, die vorig jaar op Wimbledon knap de tweede ronde haalde.

Het promodorp is zaterdag en zondag al volledig geopend dus een bezoek aan het kwalificatietoernooi is zeker de moeite waard.

Kaarten zijn hier verkrijgbaar of telefonisch via 0900 – 1353.