10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Ervaren Mertens en jong talent McNally maken opwachting op Libéma Open

02 May, 09:58

Het deelnemersveld bij zowel de mannen als de vrouwen krijgt steeds meer vorm. Elke week komen er bekende namen bij.

Het ATP 250-toernooi kan nu al rekenen op de komst van Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Daniil Medvedev, Marin Cilic en titelhouder Tim van Rijthoven. Later komt daar zeker nog een top10-speler bij.

Het WTA-toernooi mag nu ook rekenen op de komst van Elise Mertens en Caty McNally. Zij voegen zich bij de eerder aangekondigde Grand Slamkampioene Bianca Andreescu. De Canadese maakte afgelopen week in Madrid haar comeback na een voetblessure.

De 27-jarige Mertens kwam al vijf keer eerder in ’s-Hertogenbosch in actie. De kwartfinale in 2016 was het beste resultaat in het enkelspel voor de inwoonster van Hamont. In het dubbelspel greep ze samen met Demi Schuurs in 2018 de titel.

‘Het is fijn om weer in ’s-Hertogenbosch te kunnen spelen. Het toernooi is dichtbij huis en er komen altijd veel Belgische fans aanmoedigen. Voor mij de perfecte start van het grasseizoen.’

Mertens behoort in het enkelspel al jaren tot de top30 van de wereld en stond met plaats 12 al eens op de rand van de top10. In het dubbelspel was ze twee jaar geleden de mondiale nummer één.

De jonge Amerikaanse McNally komt voor de tweede keer naar Libéma Open. De 21-jarige speelster uit Cincinnati reikte vorig jaar tot de kwartfinale. Uiteindelijke toernooiwinnares Ekaterina Alexandrova was toen te sterk.

Kaarten zijn online hier verkrijgbaar of telefonisch via 0900 – 1353.