8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Medvedev: ‘Ik vind dit echt een leuk toernooi’

09/03/23, 17:58

Nadat Daniil Medvedev op indrukwekkende wijze in februari de toernooiwinst in Rotterdam wist te pakken, werd bekend dat de voormalige nummer één van de wereld in juni naar Libéma Open komt.

De finalist van vorig jaar gaat op het Autotron ’s-Hertogenbosch proberen geschiedenis te schrijven door de eerste speler in deze eeuw te zijn die twee ATP-titels in één kalenderjaar in Nederland wint.

‘Libéma Open is een geweldig toernooi. Ik zal altijd koesteren dat ik hier mijn eerste ATP-wedstrijd won. Vanaf mijn eerste deelname heb ik het naar mijn zin in ’s-Hertogenbosch. Ik kom graag terug’, vertelt Medvedev in een interview met Ziggo Sport.

Tim van Rijthoven wist de wereldtopper vorig jaar op spectaculaire wijze in de titelstrijd te verslaan.
‘Uiteraard was ik teleurgesteld dat ik de finale niet kon winnen, maar gelukkig had het Nederlandse publiek een mooie tijd. Dat was positief, haha! Dit jaar kom ik terug en hopelijk win ik de titel.’

Als het Medvedev lukt om Libéma Open te winnen dan wordt hij de tweede speler in de geschiedenis die zowel ABN AMRO Open als Libéma Open in één seizoen op zijn naam weet te schrijven.

‘Richard Krajicek is de enige speler die dat ooit is gelukt. Mocht ik die prestatie evenaren dan is dat echter een klein deel in de geschiedenis van tennis, maar wel leuk natuurlijk. Ik ga in ieder geval mijn best doen.’

Wil jij hier bij zijn? Koop dan hier je tickets.