10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Medvedev toont bloedvorm met hattrick

06 March, 10:23 | Meer van:

Dat Daniil Medvedev van snellere banen houdt is bekend. De finalist van vorig jaar speelt graag op hardcourt en gras en komt in juni weer naar het Autotron ‘s-Hertogenbosch om een gooi naar de titel te doen.

Mocht Medvedev dit jaar Libéma Open winnen dan wordt dat niet zijn eerste toernooizege van 2023. De huidige nummer zes van de wereld won afgelopen week namelijk zijn derde titel op rij. Na het ATP 500-toernooi in Rotterdam was hij ook de beste in Doha en Dubai.
In de halve finale van het ATP 500-toernooi van Dubai was hij de eerste speler die dit jaar Novak Djokovic wist te verslaan.

De 27-jarige Medvedev is dus in bloedvorm en de grote favoriet tijdens de Masters 1000-toernooien van Indian Wells en Miami. In Amerika worden voorlopig de laatste toernooien op hardcourt gehouden alvorens het circuit zich naar de gravelbanen in Europa verplaatst.

Na het gemalen baksteen is het de beurt aan gras waar de voormalig nummer één van de wereld voor een bijzondere dubbelslag kan gaan door zowel het ABN AMRO Open als Libéma Open in één kalenderjaar te winnen. Alleen Richard Krajicek lukte dat in 1997.

Bekijk hier een interview op Ziggo Sport met Medvedev over zijn komst naar Libéma Open.

Wil je hier bij zijn? Koop dan nu je tickets!