8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: ‘Weinig mooiere dingen in het leven’

12/06/22, 17:54

Het moet nog even bezinken, maar feit blijft dat Tim van Rijthoven Libéma Open 2022 op zijn naam heeft geschreven. En dan te bedenken dat hij in Rosmalen dit jaar zijn eerste ATP-wedstrijden ooit won. Dat tegen wereldtoppers als Felix Auger-Aliassime en Daniil Medvedev. Voor de 25-jarige man uit Roosendaal gaat één en ander veranderen de komende tijd.

‘Dit betekent zo veel. Er verandert ongelooflijk veel na zo’n titel. Opeens is een plek in de top100 heel dicht bij. Dat halen zou betekenen dat ik in het hoofdtoernooi op de Grand Slams kom. Het betekent verder dat ik meer ATP-toernooien kan spelen, dat de inkomsten groeien en er mooiere wedstrijden gaan komen en meer punten. Kortom: Ongelooflijk veel moois.’

Terwijl hij natuurlijk zelf de ballen op onbereikbare plekken neerlegde voor tegenstanders van wereldklasse, kreeg Van Rijthoven ook de nodige steun en hulp van vrienden en familie, zijn coach Igor Sijsling, de tennisbond en kon hij rekenen op een wildcard voor deelname. Ook de rol van het Brabantse gras is niet te onderschatten in de succesweek, stelde de kersverse toernooiwinnaar met zoveel woorden.

‘Mijn spel is zeer geschikt voor gras en deze baansoort heeft dan ook bijgedragen aan de eindoverwinning’

De finale in het volgepakte centre court zal niet snel vergeten worden door Van Rijthoven, die de eerste Nederlandse winnaar is van het evenement sinds Sjeng Schalken in 2003.

‘Het was fantastisch om er te staan. Daarom raakte ik ook bijna alles. Ik nam vooral de sfeer in me op en het publiek was fantastisch. Het weer was ook nog eens heerlijk. Alles zat mee. Je staat dan tegenover de toekomstig nummer één van de wereld in de finale van een ATP-toernooi te strijden om de titel. Voor mij zijn er weinig mooiere dingen in het leven dan dat.’