10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: Dubbelspeltitel voor Koolhof en Skupski

12/06/22, 19:24

Na de zege van Tim van Rijthoven ook Nederlands succes in het dubbelspel bij de mannen. Wesley Koolhof en Neal Skupski kwamen terug van een set achterstand om de titel in de wacht te slepen: 4-6 7-5 10-6.

De Nederlander en de Brit, pas sinds dit jaar bij elkaar, stonden voor de zevende keer in een finale en hebben gezamenlijk al vijf titels in de wacht gesleept. Voor Koolhof was het overigens de tweede keer dat hij in de eindstrijd stond op het Brabantse gras. Ook bij de vorige editie schopte hij het tot finalezondag, destijds aan de zijde van Marcus Daniell.

‘In 2019 was het weer niet best en ging het uiteindelijk mis in de finale. Nu speelden we op het centre court met de tribunes volgepakt. Tim speelde voor ons de finale in het enkelspel en veel mensen bleven daarna hangen voor onze partij. Zeker toen wij de break plaatsten in de tweede set kwam het publiek er echt lekker in en dat was heel mooi. Het is mooi om voor eigen publiek te winnen en ook voor het eerst een titel te pakken op gras.’

Het successeizoen van het Nederlands/Britste duo vertaalt zich ook naar de jaarranglijst. Geen team behaalde meer punten dit seizoen dan zij. In Rosmalen was het koppel als tweede geplaatst achter Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert. Verliezend finalisten Ebden en Purcell stonden op de vierde plek van de plaatsingslijst in Rosmalen dit jaar.