10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: Alexandrova kampioene Libéma Open

12/06/22, 13:25

De titel bij Libéma Open 2022 is gepakt door Ekaterina Alexandrova. Het zevende reekshoofd toonde een kleine stunt, door in de finale te winnen van topseed Aryna Sabalenka: 7-5 6-0.

In de eerste set kwam ze op een 4-2 achterstand om vervolgens nog maar één game te verliezen.

De vorm van de nummer dertig van de wereld was de hele week al uitmuntend. Na een moeizame start tegen Dayana Yastremska in de eerste ronde, liet ze geen spaan heel van haar opponenten tot aan de finale.

De grootste schaal die bij de titel hoort werd op het centre court door voormalig finaliste Kiki Bertens uitgereikt aan de kersverse winnares. De bijna sprakeloze Alexandrova had nog wel leuke woorden voor haar tegenstandster: ‘Het was een fantastische week. Alles was perfect. Sorry Aryna, ik weet dat je de grotere schaal wilde!’

Door te winnen van Sabalenka mag Alexandrova zich nu tweevoudig kampioene bij een WTA-toernooi noemen. In 2020 greep ze al eens een hoofdprijs op het hoogste niveau in het Chinese Shenzhen.

Ook heeft de 27-jarige Alexandrova, die het bij de vorige editie tot de kwartfinale schopte, nu een voorsprong in onderlinge ontmoetingen met Sabalenka gepakt: 3-2.