10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: ‘De hele week was fantastisch’

12/06/22, 14:42

De vreugde was groot bij Ekaterina Alexandrova, na het winnen van de titel op Libéma Open 2022. De week begon moeizaam voor de 27-jarige speelster, maar het slot had niet beter gekund. Een 7-5 6-0 zege op Aryna Sabalenka leverde WTA-titel nummer twee op.

‘Na de eerste ronde had ik echt niet gedacht dat ik de finale zou kunnen winnen. Ik raakte de bal helemaal niet lekker toen. Ik was al blij dat ik door die eerste partij kwam!’

Na die eerste partij, tegen Dayana Yastremska, gaf Alexandrova geen set meer weg gedurende de week. Ook niet tegen de ijzersterke nummer één van de plaatsingslijst in de finale, van wie ze nu drie keer heeft gewonnen.

‘Ze is zo lastig om tegen te spelen. Aryna slaat keihard en heeft een ongelooflijke service. Ik vond het juiste ritme en kon daardoor goed retourneren. De sleutel tot de zege was het breken van haar service. Toen dat een keer lukte, kreeg ik daar veel zelfvertrouwen van.’

De prijsuitreiking, met een rol voor Kiki Bertens, was tegelijkertijd komisch en emotioneel. Verliezend finaliste Sabalenka greep in eerste instantie naar de winnaarstrofee. Eenmaal met de juiste schaal — en de microfoon — in haar handen, pinkte de nummer zes van de wereld een traantje weg.

‘Het was heel mooi. Aryna is een geweldige speler en een mooi mens’, liet Alexandrova na afloop weten over de ceremonie en haar tegenstandster. ‘Ik wens haar het allerbeste. Het zal niet haar laatste finale zijn, want ze gaat nog veel prijzen pakken.’

Dat Alexandrova met opgeheven hoofd en veel vertrouwen Nederland verlaat is duidelijk.

‘De hele week was fantastisch. Om het toernooi te kunnen verlaten met de schaal betekent heel veel voor me’, aldus de nummer dertig van de wereld, die liet weten volgend jaar graag terug te keren om haar titel te verdedigen.