8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: Perez en Zidansek pakken titel dubbelspel vrouwen

11/06/22, 20:09

De titel in het vrouwendubbelspel is gewonnen door Ellen Perez en Tamara Zidansek. Het duo pareerde een wedstrijdpunt in de finale tegen Elise Mertens en Veronika Kudermetova om met 6-3 5-7 12-10 te zegevieren.

Perez en Zidansek begonnen fris aan de eindstrijd tegen het beste koppel van de wereld. De Australisch/Sloveense tandem zag in de halve finale op vrijdag Demi Schuurs en Desirae Krawczyk de strijd halverwege de eerste set staken. Kudermetova aan de andere kant moest eerder op zaterdag de halve finale in het enkelspel (verlies tegen Ekaterina Alexandrova) spelen en aan de zijde van Mertens ook de halve eindstrijd in het dubbelspel.

In de spannende matchtiebreak keken Perez en Zidansek bij 10-9 tegen een wedstrijdpunt aan, nadat ze eerst zelf drie kampioenspunten niet konden benutten. Perez zorgde er met een prachtige return voor dat ze in de partij bleven. Twee punten later haalden ze middels een goede service de titel binnen.