8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: Medvedev zorgt voor droomfinale

11/06/22, 19:07

Daniil Medvedev heeft op een zomerse zaterdagavond in Rosmalen de finale bereikt. Winnaar van de vorige editie Adrian Mannarino dolf met 7-5 7-5 het onderspit tegen de man die komende maandag weer nummer één van de wereld wordt.

Hoewel Medvedev de winst net als in zijn eerdere partijen dit toernooi zonder setverlies binnenhaalde, had de regerend US Openkampioen er tegen de Fransman wel bijna twee uur voor nodig.

Beide spelers slaagden er frequent in om servicebreaks te plaatsen, zoals Mannarino deed toen Medvedev op 5-4 in de tweede set voor de winst serveerde. Twee games later was de partij echter toch beslist en kent Libéma Open 2022 een droomaffiche in de mannenenkelspelfinale. De stuntende Tim van Rijthoven is immers de tegenstander van de nummer één geplaatst in de eindstrijd.