8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: Alexandrova eerste finaliste

11/06/22, 12:37

Een nieuw gezicht in de finale dit jaar. Ekaterina Alexandrova, als zevende geplaatst, heeft de eindstrijd bereikt na een daverend optreden tegen Veronika Kudermetova. Op het uitverkochte centre court won ze met 6-3 6-1 van het zesde reekshoofd.

Zodoende heeft de nummer dertig van de wereld voor de vierde keer in haar loopbaan de finale gehaald bij een WTA-toernooi en voor de eerste keer dit jaar. Het avontuur op het Brabantse gras begon met een lastige eerste ronde tegen Dayana Yastremska, maar sinds dat duel heeft Alexandrova geen set verloren.

Om haar tweede hoofdprijs op het hoogste niveau te winnen — na haar eindzege in Shenzhen in 2020 — zal Alexandrova moeten afrekenen met eerste reekshoofd Aryna Sabalenka of de Amerikaanse Shelby Rogers.

Alexandrova’s eerdere beste resultaat in Rosmalen was een kwartfinaleplaats in 2019, toen ze verloor van de uiteindelijke kampioene Alison Riske.