8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: Van de Zandschulp onderuit tegen Ruusuvuori; Brooksby verslaat De Jong

07/06/22, 14:51

Het is Botic van de Zandschulp niet gelukt zich door de eerste ronde te slaan. Emil Ruusuvuori was hem in drie sets de baas: 4-6 6-2 6-1.

Van de Zandschulp was het zesde reekshoofd, maar speelde pas zijn eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi. Veel ervaring op gras was er nog niet voor de Veenendaler, die op Wimbledon vorig jaar wel door de kwalificaties kwam.

Tegen Ruusuvuori had Van de Zandschulp veel moeite in zijn eigen servicegames. In de openingsset lukte het hem wel om zijn break voorsprong door te trekken naar setwinst.

In het vervolg van het treffen groeide de Fin in de wedstrijd en kon Van de Zandschulp het tij niet meer keren. Na verlies van de tweede set met 6-2 verliep het derde bedrijf rap de kant op van Ruusuvuori, die in het in de tweede ronde gaat opnemen tegen Mackenzie McDonald of Ilya Ivashka.

De 22-jarige Jesper de Jong ging lange tijd goed mee tegen Jenson Brooksby, maar moest de Amerikaan toch feliciteren. De nummer acht van de plaatsingslijst zette de wildcardspeler en debutant met 7-6(3) 6-3 opzij.