8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: Mijlpaal Van Rijthoven; Titelhouder Mannarino start sterk

07/06/22, 21:34

Een bijzonder moment voor één van de vele Nederlandse troeven. Tim van Rijthoven won op dinsdag zijn eerste partij in het hoofdschema van een ATP-toernooi. De wildcardspeler klopte op baan 2 de Australische qualifier Matthew Ebden in twee tiebreaks: 7-6(4) 7-6(9).

‘Het was een lastig duel vandaag. Het kwam op een paar puntjes aan — het is immers grastennis. Het gaat hartstikke snel en hard. Het is al snel spannend op deze baansoort.’

Het winnen van zijn eerste wedstrijd op het allerhoogste tourniveau ziet de 25-jarige Brabander als een memorabel moment.

‘Het is wel een mijlpaaltje! Het voelt als een long time coming. Ik voel me best lekker en ik heb het gevoel dat ik in een mooie stijgende lijn zit.’

Voor zijn volgende wedstrijd is op woensdag het centre court gereserveerd. Van Rijthoven staat immers tegenover generatiegenoot en nummer één van de Verenigde Staten Taylor Fritz.

‘Genieten dat ik tegen hem mag spelen. Ook nog eens op het centre court — dat is iets wat altijd wel op mijn lijstje heeft gestaan’, gaf een enthousiaste Van Rijthoven toe.

Mannarino volgt goede voorbeeld
Opvallend genoeg zette titelhouder Adrian Mannarino exact dezelfde score neer als de man uit Roosendaal. Ook de Fransman deed het tegen een qualifier, in de persoon van de ervaren Italiaan Andreas Seppi: 7-6(4) 7-6(9).

Om in de race te blijven voor een tweede titel op rij, dient de 33-jarige linkshander in de tweede ronde af te rekenen met de Australische nummer één Alex de Minaur, die evenals Fritz een bye genoot in de eerste ronde.