8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: Eerste graszege voor Griekspoor

07/06/22, 12:33

Tallon Griekspoor heeft zijn eerste zege op gras binnen. In de openingspartij op het centre court versloeg hij Aljaz Bedene met 7-5 7-5.

Het was pas het tweede optreden van Griekspoor bij Libéma Open. In 2017 verloor hij als wildcardspeler van de Canadees Vasek Pospisil. Vorig jaar op Wimbledon moest hij buigen voor wereldtopper Alexander Zverev.

Tegen Bedene speelde de 25-jarige Griekspoor uitstekend grastennis. Hij zette de Sloveen onder druk en wist precies op de juiste momenten (bij 6-5 ) de servicegame van zijn tegenstander af te snoepen. ‘Het was van mijn kant een heel goede wedstrijd, ondanks dat ik weinig heb kunnen trainen in verband met het slechte weer. De uren die ik wel heb kunnen maken waren goed.’

Voor een plek in de kwartfinale is Felix Auger-Aliassime zijn tegenstander. De 21-jarige Canadees is de mondiale nummer negen en als tweede geplaatst.

‘Een heel pittig vooruitzicht. Misschien ben ik in het voordeel dat ik al een wedstrijd in de benen heb. Als ik net zo goed serveer en speel als in mijn eerste partij dan wil ik het nog wel zien’, besloot Griekspoor.