10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2022: Bertens, Clijsters, Krajicek en Schalken strijden om Tribute Trophy

06/05/22, 13:30

Zondag 5 juni wordt een unieke tennisdag tijdens Libéma Open. Op het centre court van het Autotron ’s-Hertogenbosch neemt Team Kiki Bertens het op tegen Team Kim Clijsters om de zogenoemde Tribute Trophy.

Captain Bertens wordt bijgestaan door niemand minder dan Richard Krajicek en Elise Mertens, die waarschijnlijk het enkelspel voor haar rekening neemt. Clijsters heeft Sjeng Schalken als teamgenoot.

Er wordt een vrouwenenkelspel, een mannenenkelspel en een gemengddubbelspel gespeeld. Elke partij bestaat uit één set met een tiebreak bij de stand 6-6.

Bestel hier je ticket.

Kim Clijsters won het WTA-toernooi in 2003. De voormalig nummer één van de wereld kondigde onlangs haar definitieve afscheid aan en wordt op het centre court  in het zonnetje gezet. Kiki Bertens speelde bij de laatste editie van Libéma Open de finale. Nederlands beste speelster is inmiddels moeder geworden en zal door de toernooiorganisatie worden geëerd voor haar bijdrage aan het tennis in Nederland.

Richard Krajicek en Sjeng Schalken gaan voor het eerst de strijd tegen elkaar aan op de Brabantse grasbanen. Tweevoudig kampioen Krajicek speelde zijn laatste profwedstrijd in 2003 in de eerste ronde. Schalken prolongeerde dat jaar zijn titel in ‘s-Hertogenbosch.

Het programma op zondag 5 juni is als volgt:
13.00 uur enkelspel vrouwen
14.00 uur enkelspel mannen
15.00 uur gemengddubbelspel

Op de overige tennisbanen van Autotron ’s-Hertogenbosch worden de laatste rondes van het kwalificatietoernooi gehouden. Het park en het promodorp is vanaf 10.00 uur geopend. In het KNLTB Village worden activiteiten voor kinderen georganiseerd. Om 11.00 uur geven Clijsters en Schalken een clinic.

Entreekaarten zijn voor €25,00 hier verkrijgbaar en geven toegang tot alle wedstrijdbanen inclusief het centre court.