10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

WTA introduceert nieuw logo en toernooicategorieën

09/12/20, 16:15

De Women’s Tennis Association (WTA) heeft na tien jaar een nieuw logo. Ook zijn de namen van de diverse toernooicategorieën op de schop gegaan. Dit om meer duidelijkheid voor de fans te scheppen.

Tegelijk met het nieuwe logo heeft de WTA de campagne ‘WTA For The Game’ gelanceerd. De organisatie, die zowel de toernooien als de speelsters vertegenwoordigt, wil met deze campagne eenheid uitstralen.

Alle speelsters beleven het spelen op de WTA Tour verschillend. Een ieder vult de quote I Play for… op haar eigen manier in. Zo schreef Kiki Bertens op haar social mediakanalen: ‘I Play for Inspiration’ en Demi Schuurs ‘I Play for the Pride’.

Het vrouwentoernooi van Libéma Open viel tot nu toe in de categorie International. Het mannentoernooi is een ATP 250-toernooi. Overeenkomstig met het aantal punten dat de winnaar voor de wereldranglijst kan verdienen.

De WTA heeft de benaming van alle evenementen gelijkgetrokken met die van de ATP Tour. Het grastoernooi van Rosmalen is vanaf 2021 ook voor de vrouwen een 250-toernooi.

De categorieën op zowel de ATP- als WTA Tour zijn vanaf nu aangeduid als 250, 500 en 1000-toernooien.