10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Libéma Open Stories #8: Kim Clijsters

14/06/20, 11:12

Door de coronapandemie is Libéma Open 2020 opgeschoven naar 5-13 juni 2021. In de week dat het evenement op de prachtige grasbanen van het Autotron ’s-Hertogenbosch dit jaar zou hebben moeten plaatsvinden blikken we elke dag samen met een speler terug op zijn of haar mooiste, grappigste, ontroerendste en succesvolste momenten tijdens het toernooi.

Dit keer met winnares in 2003 Kim Clijsters.

De finale in ’s-Hertogenbosch ging in 2003 tussen Kim Clijsters en Justine Henin. De Belgische grootheden speelden vlak daarvoor nog de eindstrijd op Roland Garros. In Parijs won Henin, maar op de Brabantse grasbanen was het Clijsters die met de titel naar huis ging.

‘Na de drukte in Parijs is het fijn om een WTA-toernooi dichtbij huis te spelen. Dat familie kan komen kijken en dat ik thuis kan slapen is ook prettig.’

De voormalig nummer één van de wereld, die dit jaar is begonnen aan een comeback, kijkt in het video-interview terug op die tijd. Ook deelt ze haar doelen voor de komende periode.