10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Fans kiezen Krajicek en Clijsters als kampioen der kampioenen

14/06/20, 20:07

Libéma Open 2020 kon door de corona pandemie dit jaar niet doorgaan. Het gecombineerde ATP/WTA-toernooi op de grasbanen van het Autotron ’s-Hertogenbosch is doorgeschoven naar 5-13 juni 2021. Om de tennisfans een alternatief te bieden konden zij afgelopen week de ‘kampioen der kampioenen’ kiezen.

De laatste 16 toernooiwinnaars van het ATP- en WTA-toernooi namen het in een bracket systeem tegen elkaar op. De fans stemden per ronde op hun favoriete speler, waarna de speler en speelster met de meeste stemmen doorging naar de volgende ronde.

De finale bij de mannen ging tussen Richard Krajicek en Lleyton Hewitt. De Nederlandse tweevoudig winnaar was ook in deze speciale editie de sterkste. Hij versloeg de Australiër met 68,6% van de stemmen.

De vrouwenfinale werd een Belgische aangelegenheid en een herhaling van de daadwerkelijke finale in 2001 (winst Henin) en 2003 tussen Kim Clijsters en Justine Henin. Ook nu kwam Clijsters net als in 2003 als winnares uit de bus. De Vlaamse kreeg bijna 80% van de stemmen.

Onder de fans die hun stem uitbrachten zijn tickets voor Libéma Open 2021 en spelershanddoeken verloot.

De gelukkige prijswinnaars worden per mail bericht.