10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Libéma Open Stories #7: Kiki Bertens

13/06/20, 18:45

Door de coronapandemie is Libéma Open 2020 opgeschoven naar 5-13 juni 2021. In de week dat het evenement op de prachtige grasbanen van het Autotron ’s-Hertogenbosch dit jaar zou hebben moeten plaatsvinden blikken we elke dag samen met een speler terug op zijn of haar mooiste, grappigste, ontroerendste en succesvolste momenten tijdens het toernooi.

Dit keer met runner-up van vorig jaar Kiki Bertens.

Kiki Bertens is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een stabiele top10-speelster. In 2011 maakte ze haar WTA-debuut. Waar dat was? Op de grasbanen van het Autotron ’s-Hertogenbosch natuurlijk!

Voor de eerste keer op het hoogste niveau en dan spelen voor eigen publiek op een baansoort waar ze nog nooit eerder op had gespeeld. ‘Dat was natuurlijk erg spannend’, blikt Bertens terug.

Vorig jaar was Bertens als eerste geplaatst en was één punt verwijderd van de toernooizege. Met trots kijkt ze terug op haar prestatie, maar doet het ook wel een beetje pijn dat het niet is gelukt om haar tiende WTA-titel in eigen land te winnen. De zilveren schaal voor de tweede plaats heeft in ieder geval een speciaal plekje in huize Bertens.

Na twee verloren dubbelfinales en één enkelspelfinale is de Nederlandse nummer één gebrand op een eindoverwinning. Zal dat in 2021 lukken?

Bekijk het video-interview met Kiki Bertens.