8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Libéma Open Stories #6: Richard Krajicek

12/06/20, 18:48

Door de coronapandemie is Libéma Open 2020 opgeschoven naar 5-13 juni 2021. In de week dat het evenement op de prachtige grasbanen van het Autotron ’s-Hertogenbosch dit jaar zou hebben moeten plaatsvinden blikken we elke dag samen met een speler terug op zijn of haar mooiste, grappigste, ontroerendste en succesvolste momenten tijdens het toernooi.

Dit keer met tweevoudig kampioen Richard Krajicek.

In 1994 werd Richard Krajicek de eerste Nederlandse winnaar in ’s-Hertogenbosch. Drie jaar later herhaalde hij die prestatie.

Door voor het eerste te winnen in eigen land doorbrak Krajicek naar eigen zeggen een barrière. Hij wist vanaf dat moment dat hij ook goed kon presteren voor een thuispubliek. Een jaar later zou hij ook de beste zijn bij het ABN AMRO World Tennis Tournament, waar hij na zijn carrière als speler toernooidirecteur werd.

Na de finale in ’97 vloog Krajicek direct met een helikopter naar Londen, waar hij een dag later het centre court van Wimbledon volgens traditie als titelverdediger moest openen.

In 2002 beleefde Krajicek op de Brabantse grasbanen een emotioneel moment, toen hij na twintig maanden blessureleed zijn rentree maakte tegen Roger Federer.

Een jaar later speelde hij er zijn laatste wedstrijd. Wat er tijdens die partij allemaal door zijn hoofd ging, kun je zien in het video-interview.