04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Libéma Open Stories #3: Michaëlla Krajicek

09/06/20, 17:00

Door de coronapandemie is Libéma Open 2020 opgeschoven naar 5-13 juni 2021. In de week dat het evenement op de prachtige grasbanen van het Autotron ’s-Hertogenbosch dit jaar zou hebben moeten plaatsvinden blikken we elke dag samen met een speler terug op zijn of haar mooiste, grappigste, ontroerendste en succesvolste momenten tijdens het toernooi.

Dit keer met de enige Nederlandse winnares in het enkelspel: Michaëlla Krajicek.

Het centre court van Libéma Open is voor Michaëlla Krajicek een bijzondere plaats. Als jonge tiener viel ze er een keer flauw, maar bereikte twee jaar later als 17-jarige haar hoogtepunt uit haar carrière.

In 2006 won ze het sterk bezette WTA-toernooi en is tot op de dag van vandaag de enige Nederlandse winnares in het enkelspel.

De prijs kreeg Krajicek uit handen van tweevoudig winnaar en halfbroer Richard. ‘Dat ik tijdens de prijsuitreiking de beker kreeg overhandigd van Richard vond ik heel cool.’

Niet veel later zat ze samen met Mario Ancic in een privéjet richting Londen. Het waren bijzondere tijden voor de jonge Krajicek, die een persoonlijk cadeau van de toernooidirecteur tot op de dag van vandaag op een mooi plekje bewaart.

Wat dat is zie je in onderstaand video interview, waar Krajicek terugblikt op al haar belevenissen in ’s-Hertogenbosch.