10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Nederland en Kazachstan na eerste speeldag in evenwicht

06/03/20, 16:17 | Meer van: ,

Het TeamNL Davis Cupteam speelt in Nur-Sultan tegen Kazachstan voor een plek in de Davis Cup Finals. De tussenstand na de eerste speeldag is 1-1.

Robin Haase versloeg Mikhail Kukushkin met 6-4 6-7(2) 6-3. Tallon Griekspoor moest met 7-6(4)  7-6(4) zijn meerdere erkennen in Alexander Bublik.

In twee eerdere ontmoetingen met Kukushkin op de ATP Tour trok Haase aan het kortste eind. Maar zoals zo vaak wist de Nederlandse nummer één zodra hij uitkomt voor het TeamNL Davis Cupteam iets extra’s te brengen.

Haase boekte met zijn eerste overwinning op Kukushkin een belangrijk punt voor Nederland. ‘Mikhail Kukushkin is een heel goede speler. Zeker als hij voor zijn land speelt is hij ijzersterk. Om hem dan hier in eigen land voor het eerst te verslaan is geweldig’, sprak Haase na afloop tijdens het baaninterview.

Griekspoor ging in twee tiebreaks nipt ten onder tegen de Kazachstaanse kopman. Bij 6-5 in de tweede set kreeg Griekspoor een setpunt, maar kon Bublik tot drie keer toe niet passeren aan het net.

Vervolg zaterdag
Op de tweede speeldag staan drie wedstrijden op het programma in het National Tennis Center in de hoofdstad van Kazachstan.

Om 07.00 uur Nederlandse tijd (12.00 uur lokale tijd) nemen Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer het in het dubbelspel op tegen Andrey Golubev en Aleksandr Nedovyesov.

Aansluitend staan de omgedraaide enkelspelen van vrijdag op het menu: Haase-Bublik en Griekspoor-Kukushkin.

De winnaar van deze ontmoeting plaatst zich voor de Davis Cup Finals in Madrid.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via Ziggo Sport en Tennis.nl.