10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens opnieuw de beste in Sint-Petersburg

16/02/20, 17:15 | Meer van:

In Sint-Petersburg heeft Kiki Bertens haar titel met succes verdedigd. De toernooiwinnares van vorig jaar was in de finale van de St. Petersburg Ladies Trophy veel te sterk voor Elena Rybakina: 6-1 6-3.

Bertens, was als tweede geplaatst bij het WTA-toernooi in de tweede stad van Rusland. Door haar geplaatste status startte de nummer acht van de wereld in de tweede ronde.

Haar route richting de eindstrijd voerde verder opvallend genoeg uitsluitend langs overwinningen op thuisspeelsters. Veronika Kudermetova, Anastasia Potapova en Ekaterina Alexandrova werden aan de zegekar gebonden. De twintigjarige finaliste Rybakina is geboren in Moskou, maar heeft de Kazachstaanse nationaliteit.

De tweede titel op rij in Sint-Petersburg betekende voor de 28-jarige Bertens haar tiende eindzege op het hoogste niveau. De teller van de nog jonge Rybakina, die vorig jaar in de halve finale bij de Libéma Open ook van Bertens verloor, bleef steken op twee toernooioverwinningen.

Komende week zou de nummer één van Nederland meedoen aan het grote WTA-toernooi van Dubai. De loting koppelde haar aan Kim Clijsters, die na acht jaar een comeback op de tennisbaan maakt. Bertens heeft zich echter teruggetrokken en haar plaats in het schema wordt overgenomen door Garbine Muguruza.