10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Selectie Davis Cupteam tegen Kazachstan bekend

11/02/20, 14:34

Captain Paul Haarhuis heeft de definitieve selectie van het TeamNL Davis Cupteam voor de Davis Cup Qualifiers bekendgemaakt.

Haarhuis neemt Robin Haase, Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer mee naar Kazachstan. Nederland speelt op 6 en 7 maart in en tegen Kazachstan voor een plek in de Davis Cup Finals in Madrid.

Nederland speelde in de Davis Cup Finals in Madrid eind november tegen Kazachstan en Groot-Brittannië, maar strandde in de groepsfase. Alleen de vier halve finalisten Canada, Rusland, Spanje en Groot-Brittannië zijn zeker van deelname aan de Finals 2020. De organisatie kende tevens wildcards toe aan Servië en Frankrijk. De overige landen kunnen zich via de Qualifiers plaatsen voor de finaleweek. De loting bepaalde dat Nederland op 6 en 7 maart in en tegen Kazachstan speelt. De Davis Cup Finals zijn van 23 tot en met 29 november 2020 in Madrid.

Captain Paul Haarhuis: ‘Ik ben blij dat we met de sterkst mogelijke opstelling naar Kazachstan kunnen afreizen. Het team is ongewijzigd ten opzichte van de Finals in Madrid. Met Robin, Tallon en Botic hebben we drie sterke spelers voor het enkelspel. De dubbelspecialisten Jean-Julien en Wesley maken het team compleet. Met Kazachstan weten we waar we aan toe zijn. Mikhail Kukushkin en Alexander Bublik zijn goede spelers, maar we hebben zeker kansen. Jammer dat we niet thuis spelen, want de aanwezigheid van het Nederlandse publiek geeft altijd een extra steuntje in de rug. Het zou natuurlijk fantastisch zijn om ons opnieuw te kwalificeren voor de Davis Cup Finals in Madrid. Het was een geweldig evenement met volop Davis Cup sfeer. We gaan in Kazachstan ons uiterste best doen om de finaleweek te halen.’