10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Koolhof en Bertens gekozen tot tennissers van het jaar 2019

11/02/20, 12:57

Wesley Koolhof en Kiki Bertens werden zijn gekozen als beste speelster en speler van het afgelopen jaar.

Dat Bertens door de vakjury, bestaande uit Richard Krajicek, Kristie Boogert en Sjeng Schalken, werd gekroond tot Tennisster van het Jaar 2019 was niet geheel verrassend. De Wateringse eindigde voor het tweede jaar op rij in de top10 van de wereld.

Na het winnen van het grote WTA-toernooi van Madrid (de grootste titel ooit gewonnen door een Nederlandse speelster) reikte Bertens zelfs tot plek vier van de mondiale ranglijst. Hiermee verbeterde ze het rankingrecord van Betty Stöve en werd zodoende de hoogst gepositioneerde Nederlandse speelster ooit op de wereldranglijst. De 28-jarige Bertens sloot het seizoen af als de mondiale nummer negen en kreeg uit handen van Jacco Eltingh de welverdiende award voor Tennisster van het Jaar 2019 uitgereikt.

Richard Krajicek reikte de award voor Tennisser van het Jaar 2019 uit aan Wesley Koolhof.

Dubbelspecialist Koolhof wist het afgelopen seizoen maar liefst zeven keer door te dringen tot een finale op de ATP Tour. Dit deed de dertigjarige Duivenaar met drie verschillende partners, onder wie Stefanos Tsitsipas en Robin Haase. Aan de zijde van Marcus Daniell wist hij de titel van het ATP-toernooi in Brisbane in de wacht te slepen.

Doordat Koolhof zijn successen met drie verschillende partners beleefde, kwalificeerde hij zich niet als dubbelteam voor de ATP Finals. Wel steeg hij individueel naar plaats 14 op de wereldranglijst voor dubbelspelers.

In november maakte Koolhof tijdens de Davis Cup Finals in Madrid tegen Groot-Brittannië zijn debuut voor het TeamNL Davis Cupteam.